Dit moet je weten
Aantal personen:
2 personen
Bereidingstijd:
20 minuten
kCal:
Recept van:
Jamie´s Kookrevolutie
Ingrediënten
- olie
- 1 kleine, rode ui(en)
- peper, uit de molen
- 2 tenen knoflook
- half- 1 spaanse peper, naar smaak
- 2-3 cm verse gember
- 2-3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlelepels balsamicoazijn
- bosje verse koriander
- 1 paprika, of een halve rode en een halve gele
- 225 gram stukjes ananas, uit blik
- 1 theelepel maizena
- 200 gram varkensfilet
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 2 theelepels sesamzaad
- zeezout, uit de molen
- 200 gram basmatirijst, of langkorrelige rijst
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 cm. Pel en halveer de ui en snijd ook in blokjes van 2 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd ook in blokjes van 2 cm.
- Pel de tenen knoflook en schil de gember en snijd in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd in ringetjes.
- Pluk de koriander blaadjes van de steeltjes, bewaar de blaadjes en hak de steeltjes fijn.
- Zet de wok op een hoog vuur (of gebruik een grote koekenpan). Doe een flinke scheut olie in de wok, draai de wok rond.
- Roerbak de blokjes vlees met het vijfkruidenpoeder een paar minuten totdat ze mooi bruin zijn en schep ze in een kom.
- Veeg de wok schoon met keukenpapier, zet weer op het vuur en doe er weer een schet olie in. Doe alle gesneden ingredienten er in en roerbak voor 2 minuten.
- Voeg de maizena en 2 eetlepels sojasaus toe. Laat alles even bakken, voeg de ananasblokjes met sap toe, het vlees en de basalmicoazijn.
- Voeg peper en zout toe naar smaak en eventueel wat sojasaus.
- Controleer of het vlees gaar is, laatr nog een paar minuutjes staan om de saus wat in te koken.
- Verdeel de rijst over 2 borden, schep het vlees en de groente en de saus op de rijst, strooi er wat sesamzaad en de kroianderblaadjes over.
www.kids-n-fun.nl