Dit moet je weten
Aantal personen:
2 personen
Bereidingstijd:
20 minuten
kCal:
Recept van:
Chinese Chef
Ingrediënten
- suiker
- bloem
- 1 kleine ui(en)
- 2 kleine tomaten
- sojasaus
- azijn
- halve groene paprika
- halve rode paprika
- pale medium dry sherry
- 2 eetlepels maizena, met 2 eetlepels water voor het bindpapje
- 6 plakjes wortel
- 350 gram visfilets, kabeljauw, schol of tongschar
Bereiding
- Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2x3 cm en haal ze door de bloem.
- Maak een sausje van 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sherry en 2 eetlepels suiker.
- Snijd de ui, paprika, wortel en tomaatjes in gelijke stukken.
- Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei de stukjes vis voorzichtig dicht tot ze goudbruin zijn.. Haal ze met de schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Giet de olie uit de wok en bewaar voor later gbruik.
- Doe 2 eetlepels olie in de wok en verhit opnieuw. Roerbak de groente 1 minuut. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Roer wat van het bindpapje erdoor tot de saus licht bindt.
- Voeg dan de vis toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
www.kids-n-fun.nl