Dit moet je weten
Aantal personen:
10
Bereidingstijd:
20 minuten + 2 uur wachten
kCal:
195
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 100 gram chocolade, puur, 72%
- 25 gram boter, ongezouten
- 1,5 liter melk, vol
- 75 ml slagroom, vers
Bereiding
- Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Schenk de warme slagroom over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.
- Vul 10 holtes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel. Laat dit mengsel (ook wel ganache genoemd) minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Zet de ijsblokjeshouder een paar seconden in heet water en stort de ganacheblokjes op een plank.
- Steek in elk blokje een tapasprikker.
- Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de melk over 10 mokken en zet in elke mok een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen in de melk.
Benodigdheden:
- ijsblokjeshouder
- 10 tapas prikkers
Tips:
- Doe voor kinderen wat marshmallows in de chocolademelk.
www.kids-n-fun.nl