Dit moet je weten
Aantal personen:
Bereidingstijd:
15 minuten + 20 minuten
kCal:
Recept van:
Ingrediënten
- 1 mesje zout
- 1 eieren, alleen de dooier
- 1 eieren, losgeklopt
- 80 gram basterdsuiker
- 160 gram bloem
- 120 gram roomboter
Bereiding
- Zeef de bloemen de suiker in een kom en kneed hierdoor de in blokjes gesneden boter, de eierdooier en het zout tot je een mooie bal hebt gekregen. Rol met een deegroller de bal uit tot een dikte van ongeveer 4mm. Steek met vormpjes de koekjes uit het deeg en leg ze op een beboterde bakplaat.
- Klop het ei los in een kom met een garde.
- Smeer een dun laagje ei met een kwastje over de koekjes.
- Plaats het bakblik in de oven, die voorverwarmd is op 175C, en laat de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin worden.
- Neem de koekjes van het hete bakblik en leg ze op een vlakke ondergrond en laat ze helemaal afkoelen.
www.kids-n-fun.nl