Kids-n-fun
Kleurplaten
Alle Kleurplaten
De nieuwste kleurplaten
De populairste kleurplaten
Kleurplaten op alfabet
Online kleurplaten
Kleurboeken
Maak eigen kalender uitleg
Maak persoonlijke kleurplaat uitleg
Blogs
Games
Games start
De nieuwste games
De populairste games
Filmpjes
Filmpjes start
Alle filmpjes
De nieuwste filmpjes
Knutsels en Puzzels
Knutsels en puzzels start
Knutsels
Puzzels
Ministeck
Binary puzzels
Memory
Woordzoekers
Schuifpuzzels
Sudoku's
Recepten
Recepten start
Alle recepten
Overzicht ingrediënten
Recepten op alfabet
De nieuwste recepten
Wallpapers
Wallpapers start
Desktop/PC wallpapers
Nieuwe wallpapers
Populairste wallpapers
Smartphone achtergronden
Nieuwe achtergronden
Populairste achtergronden
Tags
home
›
recepten
›
yoghurt aardbeien mousse
Yoghurt aardbeien mousse
© Allerhande
Leuk?
1
2
3
4
5
 
4,0
/
1
stemmen
Lekker,licht nagerecht met yoghurt en verse aardbeien
Dit moet je weten
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 90 minuten
kCal: 190
Recept van: Allerhande
Ingrediënten
halve lietr yoghurt, vol
125 ml slagroom
200 gram jam, aarbeien jam zonder suiker
6 blaadjes gelatine
250 gram aardbeien
Bereiding
Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met koud water. Laat ze in ongeveer vijf minuten zacht worden. Was de aardbeien voorzichtig en haal de kroontjes eraf. Snij de helft van de aardbeien in plakjes. Prak de rest met een vork fijn.
Breng 3 eetlepels water in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het hete water totdat je niks meer ziet. Roer de jam erdoor. Doe de yoghurt in een kom en roer het jam-gelatinemengsel en de geprakte aardbeien erdoor.
Doe de slagroom in een kom en klop deze met de mixer stijf. Schep het yoghurtmengsel erdoor. Nu is het een mousse. Spoel de cakevorm om met koud water. Schenk de mousse in de vorm. Dek de vorm af met plasticfolie en laat de mousse in de koelkast in ongeveer 1 1/2 uur opstijven.
Doe de stop in de gootsteen en laat er een laagje heet water in lopen. Dompel de onderkant van de cakevorm even in het hete water (zo worden de randjes van de mousse zacht en komt ze makkelijker uit de vorm). Zet een groot bord of platte schaal op de vorm. Keer deze met het bord erop om. Schud tot de mousse uit de vorm komt. Versier de mousse met de plakjes aardbei.
Benodigdheden:
Platsicfolie
cakeworm (ongeveer 1,5 liter)
w
w
w
.
k
i
d
s
-
n
-
f
u
n
.
n
l
Catch exception Unexpected character encountered while parsing value: <. Path '', line 0, position 0.