Dit moet je weten
Aantal personen:
2 personen
Bereidingstijd:
15 minuten
kCal:
510
Recept van:
Ingrediënten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie, olie van de gedroogde tomaten
- 20 gram boter
- zout
- 4 gedroogde tomaten
- peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 prei
- 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
- 1 courgette
- 4 plakken entrecote, dunne plakken, a la minute
Bereiding
- Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in blokjes, de gedroogde tomaten in reepjes. Pel de knoflook, hak 1 teentje fijn, pers het andere teentje. Wrijf het vlees in met de gesperste knoflook.
- Verhit twee eetlepels van de olie van de tomaten in een wok of braadpan. Reorbak de prei en courgette ongeveer 3 minuten op hoog vur.
- Voeg de reepjes tomaat en de gehakte knoflook erbij en bak even mee. Voeg de bascilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de tomatenolie met de boter en bak de entrecote snel om en om bruin, in onegveer 1-2 minuten.
- Leg 2 van de plakjes in het midden van 2 warme borden. Schep de groenten erop en dek het af met de andere plakjes.
- Garneer met takjes bascilicum
Tips:
- Je kan met kleine porties dit ook als voorgerecht maken. Dan is dit recept genoeg voor 4 personen
www.kids-n-fun.nl