Dit moet je weten
Aantal personen:
2 personen
Bereidingstijd:
15 minuten + 30 minuten marineren
kCal:
410
Recept van:
Ingredienten
Ingrediënten
- 250 gram kipfilet
- 25 gram verse gember
- 5-6 eetlepels japanse sojasaus
- 1 krop ijsbergsla
- takjes koriander, optioneel
- 1 eetlepel honing
- 6 bosui
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 rode peper
- 0,5 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1,5 eetlepel vissaus
Bereiding
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes, doe ze in een kommetje en doe daar 1-2 lepels soja door en de vissaus. Laat dit afgedekt in de koelkast ongeveer een half uur marineren.
- Snipper de knoflook, schil de gemberwortel en hak fijn.
- Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak fijn.
- Snijd 5 bosuitjes in reepjes van een paar centimeter, hak de rest fijn.
- Neem 6 mooie, grote bladeren van de ijsbergsla, was deze en laat uitlekken.
- Maak een sausje van de rest van de soja, de gehakte bosui en sesamolie.
- Roerbak de knoflook, de rode peper en de gember tot het geurt. Voeg de kip toe en roerbak alles in een paar minuten gaar.
- Voeg de vijkruidenpoeder en de honing toe en verwarmalles nog een minuut.
- Schep aan tafel wat van de kip in een slablad, ler er reepjes bosui en verse koriander op. Rol het blad op, doop in de saus en eet op. Heerlijk.
Tips:
- Lekker met rijst
- Je kan ook een kleine vietnamese loepia als bijgerecht serveren
www.kids-n-fun.nl