Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
kCal:
Recept van:
rudolf van veen
Ingrediënten
- zout
- 500 gram aardappelen, krieltjes
- 2 ui(en)
- versgemalen peper, naar smaak
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml droge, witte wijn
- 1 laurierblaadje(s)
- maizena
- 1 blokje groente bouillon
- zonnebloemolie
- 400 gram zalm
- 250 gram trostomaten
- 500 gram venkel
Bereiding
- Maak de venkel schoon, snijd in vieren. Verwijder de kern en snijd in reepjes.
- Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten, zorg dat het niet bruin wordt.
- Voeg de venkel, tomaten en krieltjes toe. Blus af met witte wijn. Schenk er zoveel water bij dat het mengsel net onderstaat. Voeg het bouillonblokje en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook.
- Leg de deksel op de pan en zet het vuur laag. Stoof de groenteschotel in circa 20 minuten gaar.
- Voeg eventueel maïzena toe om het mengsel aan te dikken.
- Breng op smaak met peper en zout.
De zalm grillen:
- Verdeel de zalm in 4 porties en smeer in met een klein beetje olie.
- Verhit een grillpan.
- Grill de zalm circa 3 minuten aan beiden kanten.
www.kids-n-fun.nl