Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
20 minuten ~35 minuten oven
kCal:
490
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 5 vellen bladerdeeg
- mespuntje suiker
- 3 scharrelei(eren)
- 1 zoete ui(en), in ringen
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 150 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 tot 6 trostomaten
- 2 eetlepels couscous
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.
- Bekleed de ingevette taartvorm met het (ontdooide) bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous.
- Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover.
- Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar,
- dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.
Benodigdheden:
- taartvorm, doorsnede ca. 24 cm
- aluminiumfolie
Tips:
- Lekker met een groene salade
www.kids-n-fun.nl