Dit moet je weten
Aantal personen:
2 personen
Bereidingstijd:
5 minuten
kCal:
400
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 1 rode spaanse peper
- 3 cm verse gember, in plakken
- 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
- 1 limoen, schoongemaakt
- 2 kg mosselen
- 400 gram thaise roerbakgroente
- 200 ml kokosmelk
- 3 eetlepels rode currypasta, pas op! kijk bij de tips
- 300 gram pandanrijst
Bereiding
- Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
- Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met de zaden.
- Verdeel de groenten, de rode peper, de gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, bestrooi met peper naar smaak.
- Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om.
- Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan.
- Garneer de mosselen met de koriander.
- Serveer met rijst, bijvoorbeeld pandanrijst
Tips:
- Pas op met de rode curry. Supermarktcurry is veel minder heet dan toko curry!
www.kids-n-fun.nl