Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
15 minuten
kCal:
Recept van:
Jamie Oliver, Jamie's Dinners
Ingrediënten
- 400 gram spinazie
- zout, naar smaak
- 2 theelepels boter
- peper, naar smaak
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- half bolletje nootmuskaat, vers geraspt
- 1,2 dl slagroom
- 2 handen parmazaanse kaas, de helft door het gerecht, de andere helft op tafel.
- 450 gram tagliatelle
- 150 gram mascarpone
Bereiding
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet ondertussen een koekenpan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en de nootmuskaat in. Doe er, wanneer de boter gesmolten is, de spinazie bij.
- Na vijf minuten is die geslonken en mooi donker van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en wat rest is een heerlijke, intens smakende spinazie.
- Breng de groente op smaak met zout en peper en de de room en mascarpone plus een paar lepels kookvocht van de pasta bij.
- Breng de saus tegen de kook aan en proef nog eens of er nog zout of peper bij moet.
Tips:
- Je kan ook oude geraspte kaas nemen ipv Parmezaanse kaas
- Wij bakken soms een beetje kipfilet mee
- Of als het vegetarisch wilt houden, bak wat champignons mee (zie foto).
www.kids-n-fun.nl