Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
15 minuten + 1,5 uur
kCal:
Recept van:
Vlees
Ingrediënten
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 grote ui(en)
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- zout
- peper
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram verse gember
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 6 eetlepels sesamolie
- 500 gram kalfslappen, (sukade)
Bereiding
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de kalfslapjes aan beide kanten zachtjes bruin. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de olie zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur).
- Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Lekker met Basmati rijst en beetgare, gekookte sperziebonen.
www.kids-n-fun.nl