Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
10 minuten + 3 uur
kCal:
Recept van:
Oma
Ingrediënten
- 50 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- half kopje bessensap
- 1 kilo stoofperen
- 1 eetlepel aardappelmeel
Bereiding
- Schil de peren dun, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen en steeltjes.
- Zet de peren op met zoveel kokend water, dat ze half onderstaan en voeg het kaneelstokje toe.
- Laat ze, af en toe schuddende, 3 tot 4 uur zachtjes koken. Voeg er, als de peren niet roodkoken, een half uur voordat ze gaar zijn, bessesap en suiker bij.
- Koken de peren wel rood, laat dan het laatste half uur alleen wat suiker meekoken.
- Neem het kaneelstokje uit en bind het vocht met wat aardappelmeel.
Tips:
- Je kan de peertjes ook heel laten, vraagt iets langere kooktijd.
www.kids-n-fun.nl