Dit moet je weten
Aantal personen:
10 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
kCal:
Recept van:
Opperdepop
Ingrediënten
- 1 eieren
- 2 eetlepels olie
- 100 gram bloem
- 200 ml melk
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 3 eetlepels jam, aarbeien
- halve witte kool , om de prikkers in te steken
- 20 druiven, pitloos
- 10 aardbeien
Bereiding
- Klop in een kom de bloem met het cacaopoeder, de melk, het ei en een mespunt zout tot een glad beslag. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en schenk de helft van het beslag er in. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin. Bak met de rest van de olie en het beslag nog een pannenkoek.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Wikkel de kool in aluminiumfolie en leg de kool met de platte kant op een dienblad.
- Bestrijk de pannenkoek met de jam. Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze elk in 10 dunne mooie rolletjes. Rijg aan elke prikker afwisselend een rolletje pannenkoek , druif, aardbei, druif rolletje pannenkoek. '
Als je gaat uitdelen, steek je de spiesjes in de kool.
Benodigdheden:
- Lange houten prikkers of sateprikkers
- aluminiumfolie
Tips:
- Je kan ook ander fruit gebruiken, zoals bramen
- Voor de chocolade liefhebber kan je ook chocopasta op de pannenkoek smeren.
www.kids-n-fun.nl