Dit moet je weten
Aantal personen:
Bereidingstijd:
15 minuten + 20 minuten
kCal:
Recept van:
Ingrediënten
- 1 mespuntje zout
- 60 gram basterdsuiker, donker
- 80 gram boter
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel speculaaskruiden
Bereiding
- Zeef in een kom de speculaaskruiden, het bakmeel en de bruine suiker.
- Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe.
- Kneed alles tot een gelijkmatige bal, wikkel deze in plastic folie en laat deze 1 dag rusten in de koelkast.
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol met de deegroller het deeg uit tot een dunne plak en steek de koekjes met de vormpjes uit. Eventueel kun je de koekjes versieren met amandelschaafsel (ogen, neus, mond etc.)
- Bak de speculaasjes op een beboterde bakplaat in een oven van ca. 175 graden C. Na 20 minuten zijn de speculaasjes bruin en gaar. Goed af laten koelen.
www.kids-n-fun.nl