Dit moet je weten
Aantal personen:
12 stuks
Bereidingstijd:
20 min + 25 min oven
kCal:
Recept van:
Ingrediënten
- 1 eieren, losgeklopt
- 175 gram basterdsuiker, donker
- 75 gram boter
- 300 gram bloem, gezeefd
- 200 ml melk
- 5 eetlepels stroop
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eetlepels koekkruiden, of speculaaskruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bestuif de muffinvorm met bloem of gebruik papieren cupjes.
- Meng in een grote kom bloem de bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt een zout.
- Smelt de boter met stroop in de magnetron ongeveer 20 sec.
- Roer het gesmolten botermengsel met een ei door de melk. Roer dit vloeibare mengsel snel door de bloem, als er een paar klontjes ontstaan is dat niet erg.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar.
- Laat de muffins 5 min. laten koelen en haal ze daarna uit de vorm.
Benodigdheden:
- muffin vorm 12 stuks
- cupcake cupjes
Tips:
- Je kan de muffins bestrooien met wat amandelschilfers voor ze de oven in gaan
www.kids-n-fun.nl