Kids-n-fun
Kleurplaten
Alle Kleurplaten
De nieuwste kleurplaten
De populairste kleurplaten
Kleurplaten op alfabet
Online kleurplaten
Kleurboeken
Maak eigen kalender uitleg
Maak persoonlijke kleurplaat uitleg
Blogs
Games
Games start
De nieuwste games
De populairste games
Filmpjes
Filmpjes start
Alle filmpjes
De nieuwste filmpjes
Knutsels en Puzzels
Knutsels en puzzels start
Knutsels
Puzzels
Ministeck
Binary puzzels
Memory
Woordzoekers
Schuifpuzzels
Sudoku's
Recepten
Recepten start
Alle recepten
Overzicht ingrediënten
Recepten op alfabet
De nieuwste recepten
Wallpapers
Wallpapers start
Desktop/PC wallpapers
Nieuwe wallpapers
Populairste wallpapers
Smartphone achtergronden
Nieuwe achtergronden
Populairste achtergronden
Tags
home
›
recepten
›
spaghetti met shiitake saus
Spaghetti met shiitake saus
Leuk?
1
2
3
4
5
 
4,0
/
1
stemmen
Heerlijke spaghetti met een romige saus met shiitakes. Lekkere, herfstige smaken. Met een klein beetje bite van de chilipeper.
Je kan natuurlijk oneindig combineren met allerlei andere paddestoelen.
Hoofdgerecht
Italiaans
Dit moet je weten
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 670
Recept van: boodschappen
Ingrediënten
1 eieren
2 eetlepels boter
1 ui(en), fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 ml creme fraiche
100 gram parmazaanse kaas, grof geraspt
300 gram spaghetti
200 gram shiitake, in plakjes, zonder steeltjes
50 gram hazelnoten, grof gehakt
snufje chilipeper
Bereiding
Verwarm de boter op middelhoge stand in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand.
Voeg de shiitake en knoflook toe en bak nog enkele minuten mee, maar laat de knoflook niet te veel verkleuren.
Breng de paddenstoelen op smaak met zout en chilipeper en zet apart.
Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar.
Klop ondertussen de crème fraîche en het ei door elkaar en giet een paar eetlepels kookvocht van de spaghetti erbij.
Giet de spaghetti af en schep dit van de warmtebron af door de room.
Zet de pan weer op de laagste stand en roer een paar minuten voortdurend door tot de roomsaus gebonden en glanzend is.
Blijf roeren en zorg dat het ei in de saus niet te veel gaat stollen en klonteren.
Schep de shiitake en een deel van de kaas erdoor.
Serveer de pasta met gehakte hazelnoten en de rest van de kaas.
Tips:
Je kan ook amandelen nemen in plaats van de hazelnoten
w
w
w
.
k
i
d
s
-
n
-
f
u
n
.
n
l
Catch exception Unexpected character encountered while parsing value: <. Path '', line 0, position 0.