Dit moet je weten
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten + 20 minuten baktijd
kCal:
545
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg
- 2 scharrelei(eren)
- halve pompoen, flespompoen
- 20 gram paneermeel
- 300 gram kipgehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
- Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng met het gehakt en met 1 ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van.
- Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht.
- Klop het overgebleven ei los en bestrijk hier met de bakkwast de saucijzenbroodjes mee.
- Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Benodigdheden:
- grove rasp
- bakpapier
- bakkwast
Tips:
- Je kan het broodje met pittige kruiden naar keuze een extra bite geven, bijvoorbeeld, bijvoorbeeld met één theelepel garam masala
www.kids-n-fun.nl