Dit moet je weten
Aantal personen:
10 stuks
Bereidingstijd:
50 minuten
kCal:
280
Recept van:
Boodschappen
Ingrediënten
- zout
- 1 eieren
- 125 gram boter
- 200 gram bloem
- peper
- 1 sjalot(ten)
- halve theelpel azijn
- nootmuskaat
- 2,5 eetlepel paneermeel
- 400 gram kalfsgehakt, of rundergehakt
Bereiding
- Zeef de bloem. Doe 1/3 deel ervan met peper, zout en verkruimelde boter in een kom. Meng er 5-6 eetlepels koud water en de azijn door tot het een samenhangend geheel is.
- Rol de deeg uit met een bebloemde deegroller op een met bloem bestoven werkblad. Haal het deeg met een pannenkoekmes steeds los van het werkblad. Vouw de deeglap in drieën, draai hem een kwartslag en vouw hem nog een keer dubbel. Rol het deeg nog een keer uit naar de vouwkant.
- Herhaal deze procedure nog twee keer. Vouw het deeg daarna in drieën en laat het dubbelgevouwen op een koele plek 30 minuten rusten. Door dit vele vouwen en uitrollen ontstaat het bladerdeegeffect met de deeglaagjes.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Meng het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Pel het sjalotje en snipper dit. Klop het eis los. Kneed het sjalotje, de helft van het ei en het paneermeel door het gehakt.
- Vorm 10 rolletjes van ongeveer 9 cm van het gehakt.
- Vet de bakplaat licht in.
- Rol het deeg uit tot een lange dunne lap van 10 cm breed. Snijd de lap in 10 gelijke stukken. Leg op ieder deeglapje een gehaktrolletje. Vouw het deeg eromheen, plak de deegnaad met water vast en druk deze goed dicht.
- Leg de saucijsjes met de deegnaad aan de onderkant op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei. Zet de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Tips:
- Je kan ook "vals spelen" door bladerdeeg uit de vriezer te gebruiken.
www.kids-n-fun.nl