Dit moet je weten
Aantal personen:
10 stuks
Bereidingstijd:
60 minuten
kCal:
135
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 1 eieren, losgeklopt, om te bestrijken
- 15 gram boter
- 20 krenten
- half pak broodmix, voor witbrood (koopmans)
- 10 knakworstjes , 1 blik
Bereiding
- Meng in een kom de mix met 150 ml lauwwarm water en de boter en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg ongeveer een half uur op kamertemperatuur onder plasticfolie rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het gerezen deeg in 10 gelijke kleine balletjes. Rek de balletjes een beetje uit tot langwerpige lapjes die iets langer zijn dan de lengte van de knakworstjes.
- Laat de knakworstjes goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Leg op elke reep deeg 1 worstje. Vouw het deeg over de worstjes dicht, de worstjes moeten helemaal verpakt zijn. Druk de naden goed aan. Rol de rolletjes op het werkvlak een paar keer heen en weer om ze weer glad te maken. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de rupsen met wat losgeklopt ei. Duw in elke kop 2 krenten als ogen. Bak de broodrupsen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen en leg ze op een dienblad.
www.kids-n-fun.nl