Dit moet je weten
Aantal personen:
8 personen
Bereidingstijd:
45 minuten
kCal:
225
Recept van:
ah
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 1 grof gesneden ui(en)
- 2 afgestreken eetlepels chilipoeder, pas op! naar smaak
- 300 gram winterwortel, in blokjes
- 300 gram prei, in ringen
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 5 tabletten vleesbouillon
- 1 blik tomatenblokjes, 400 gram
- 500 gram rundergehakt
- 1 bloemkool
Bereiding
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig.
- Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur.
- Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. V
- erkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert.
- Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.
Tips:
- Je kunt de helft natuurlijk ook invriezen
- Maak er eens Port salut Croustini's bij, zie recept onderaan de pagina
www.kids-n-fun.nl