Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
kCal:
Recept van:
Rudolf van Veen
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen
- 1 ui(en)
- 1 bosje bieslook
- 2 eetlepels japanse sojasaus
- scheutje olijfolie
- flinke scheut witte wijn
- 150 ml slagroom
- 1 pompoen
- 700 ml kippenbouillon
- 100 gram gerookte kipfilet
- 80 gram macadamianoten
- 1 rode peper
- 1 theelepel kurkuma
Bereiding
- Pel en snipper de ui.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil.
- Verwarm een pan en fruit de ui in de olie en voeg de aardappel en pompoen toe.
- Snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes voor een milde versie). Voeg de peper en kurkuma toe en fruit kort mee.
- Blus af met de wijn en bouillon en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de sojasaus toe en pureer de soep.
- Snijd de kip in stukjes en voeg ze toe.
- Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
- Schep de soep in kommen en bestrooi met de noten en de bieslook.
www.kids-n-fun.nl