Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
20 minuten
kCal:
495
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 1 grote gesnipperde ui(en)
- 2 tenen gesnipperde knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 gram winterwortel, in blokjes
- 6 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 400 gram tomatenblokjes, in blik
- 300 gram penne
- 100 gram salami, in dunne reepjes gesneden
Bereiding
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de peen en bleekselderij 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de groentesaus nog 10 minuten zachtjes sudderen. Verdun eventueel met een scheutje water.
- Kook de penne in een pan met ruim water in 10-12 minuten beetgaar.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de salamireepjes knapperig bruin.
- Giet de penne af en verdeel de pasta over 4 warme diepe borden.
- Schep de groentesaus erover en garneer met de uitgebakken salamireepjes.
www.kids-n-fun.nl