Panpizza

Leuk? 
 3,7/7 stemmen

Een andere manier om een favoriet gerecht te maken, een pizza uit de koekenpan. Probeer eens uit!

 Hoofdgerecht Italiaans Mediterraan Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 46
Bereidingstijd: 40 minuten
kCal: 940
Recept van: boodschappen

Ingrediënten

  • 10 zongedroogde tomaten, grof gehakt 
  • 200 gram tomaten, cherry of kers, gehalveerd 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 300 gram yoghurt 
  • 1 blikje tomatenpuree 
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 1 theelepel oregano 
  • 3 bollen mozzerella 
  • 50 gram parmazaanse kaas 
  • 1 theelepel bakpoeder 

Bereiding

  1. Kneed het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de yoghurt tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 delen en bestrijk met 2 eetlepels olie.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en duw 1 deel van het deeg over de hele bodem van de pan. Bak het deeg circa 7 minuten op middelhoge stand en keer om.
  3. Meng de tomatenpuree met de overige olie, 3 eetlepels water, de oregano en knoflook. Bestrijk de pizza met de helft van deze saus. Beleg het deeg met de helft van de zongedroogde tomaten, mozzarella en een kwart van de tomaatjes.
  4. Bak de pizza afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Neem het deksel van de pan en bak de pizza daarna nog 5 minuten verder. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en gratineer eventueel kort onder de ovengrill.
  5. Bestrooi de pizza met nog een kwart van de tomaatjes en serveer direct. Herhaal de vorige stappen met de rest van de ingrediënten en bak zo nog een pizza.

Tips:

  • Het recept is vegetarisch, maar je kan de pizza beleggen zoals je het wilt, met bijvoorbeeld ham of salami. Maar lekker vegetarisch houden kan natuurlijk ook prima.

www.kids-n-fun.nl


Catch exception Unexpected character encountered while parsing value: <. Path '', line 0, position 0.