Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
kCal:
500
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet, in reepjes
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1,2 kilo aardappelen, beetje kruimig
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode peper, in ringetjes, zonder zaadjes
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 struik paksoi, in reepjes
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
- Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
- Verhit 2 el olie in een wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak 4 min. Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
- Stamp de aardappelen en kokosmelk tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop, bestrooi met het sesamzaad.
www.kids-n-fun.nl