Dit moet je weten
Aantal personen:
2 personen
Bereidingstijd:
35 minuten
kCal:
440
Recept van:
-
Ingrediënten
- scheutje ketjap manis
- 20 gram boter
- 25 gram boter
- 1 kilo kruimige aardappelen
- zout
- peper
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot(ten)
- 1 dl melk
- 1 theelepel kerrie
- 400 gram paksoi
Bereiding
- Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten.
- Was intussen de paksoi en snijd de uiteinden van de stelen. Snijd de bladeren in reepjes en de steel in stukjes.
- Maak de kerriejus:
- Pel en snipper het sjalotje en knoflookteentje
- Laat de boter smelten
- Fruit de ui en de knoflook met het kerriepoeder en wat ketjap ongeveer 5 minuten.
- Verwarm 5 eetlepels water en roer erdoor.
- Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree.
- Zet de pan op een middelhoog vuur, en schep de fijngesneden paksoi er deel voor deel door. Als het wat te droog is kun je wat kookvocht toevoegen.
- Breng op smaak met peper en zout. Serveerde jus apart.
Tips:
- Lekker met sausijsjes, slavinken of karbonades
www.kids-n-fun.nl