Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
15 minuten + 3 uur
kCal:
400
Recept van:
Boodschappen
Ingrediënten
- 2 theelpels suiker
- 1 scharrelei(eren)
- 1 ui(en)
- 1 bosje klein peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- zout
- zout
- 1 kg tomaten
- peper
- 2 laurierblaadje(s)
- 1 kleine prei
- 3 wortel
- 250 gram gehakt
- 3 takjes tijm
- 400 gram soepvlees, bijvoorbeeld runderpoelet
- 1 stukje foelie, of 1 theelepel gemalen foelie
- 5 peperkorrels
- 1 schijfje citroen
- 1 beschuit
Bereiding
- Snijd de tomaten in stukken. Pel de ui. Snijd de prei in dunne ringen.
- Doe het soepvlees met 1 liter water in een pan. Breng het water aan de kook. Laat het enkele minuten koken en schuim het af. Voeg de wortels, de ui, takjes peterselie, tijm, foelie, laurierbladen en peperkorrels toe. Laat de bouillon in een afgesloten pan ongeveer 3 uur trekken.
- Maak intussen de soepballetjes. Meng door het gehakt een ei, een verkruimelde beschuit, fijngehakte peterselie, zout en peper. Draai er met natgemaakte handen balletjes van.
- Doe de stukjes tomaat met ongeveer 125 ml water, de schijf citroen en de suiker in een pan. Stoof de tomaten ongeveer 15 minuten. Verwijder de schijf citroen.
- Wrijf de tomaten door een zeef en vang de puree op. Zeef de bouillon. Roer de tomatenpuree door de bouillon.
- Voeg de prei en de soepballetjes toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
www.kids-n-fun.nl