Dit moet je weten
Aantal personen:
15
Bereidingstijd:
35 miniuten bereiden, 75 minuten wachten
kCal:
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 1 scharrelei(eren)
- 400 ml melk, lauwwarm
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram gedroogde abrikozen, fijngesneden
- 150 gram rozijnen, eventueel geweekt
- 50 gram gedroogde vijgen, fijngesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om.
- Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
- Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat.
- Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar.
- Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is.
- Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.
Benodigdheden:
- Cakevorm van ongeveer 1,5 liter
www.kids-n-fun.nl