Dit moet je weten
Aantal personen:
8 - 10 personen
Bereidingstijd:
30 minuten + 1 uur
kCal:
475
Recept van:
Lange tafels
Ingrediënten
- 150 gram suiker
- 1 scharrelei(eren), alleen de eierdooier
- 400 ml creme fraiche
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 jonagold
- 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 2 goudreinetten
- 1 eetlepel custardpoeder
- 1 pakje heldere taartgelei
- 200 ml appelsap
Bereiding
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Vet de rand van de vorm in.
- Meng in een kom het bakmeel met 100 gram suiker, de boter, de eierdooier en een mespuntje zout met de handmixer tot een kruimelig deeg.
- Druk de deeg uit tegen de bodem en rand van de springvorm. Laat de deegbodem 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Schep in een kom de appel om met 2 theelepels kaneel en het restant van de suiker (50 gram). Bestrooi de bodem met de custardpeoder en verdeel de appel erover. Duw de deegrand terug tot de appelvulling.
- Bak de taart in een uur bruin en gaar.
- Maak de taartgelei aan met 2 eetlepels appelsap. Verwarm in een steelpan de rest van het sap en voeg de aangemaakte taartgelei toe. Breng al roerende aan de kook en neem de pan van het vuur.
- Bestrijk de taartrand met wat gelei voor een mooie glans. Schenk de resterende gelei over de appelvulling. Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder dan de vorm.
- Bij serveren:
Schep de crème fraiche in een schaal en bestuif met kaneel.
Benodigdheden:
- springvorm doorsnede 22 cm
- bakpapier
- mixer
Tips:
- Lekker met kaneellikeur
- Je kan het natuurlijk ook met slagroom serveren
www.kids-n-fun.nl