Dit moet je weten
Aantal personen:
8 personen
Bereidingstijd:
25 minuten
kCal:
520
Recept van:
ah
Ingrediënten
- 4 scharrelei(eren)
- 50 ml ketjap manis
- 2 gesnipperde ui(en)
- 3 tenen knoflook
- 500 gram snelkookrijst
- 250 gram roze garnalen
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram gesneden spitskool
- 600 gram nasivlees
- 2 zakjes nasimix
- 1 eetlepel sambal badjak
- 3 eetlepels fijngesneden bladselderij
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Schenk de ketjap in de wok en warm 1 minuut mee. Schep de spitskool erdoor.
- Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 minuten door; schep regelmatig om.
- Klop intussen de eieren los met een scheutje water, zout en peper. Bak van het eimengsel en de rest van de olie 2 omeletten. Laat ze op een bord glijden, rol ze op en snijd ze in reepjes.
- Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Bak de rijst al omscheppend in 5 minuten goed warm en krokant.
- Neem de wok van het vuur en schep er de bladselderij met de garnalen en de omeletreepjes door.
Varianten:
Met vis: Vervang het vlees door stevige visfilet zoals tilapia- of pangasiusfilet. Vervang de helft van de garnalen door 150 g surimisticks in kleine blokjes. Voeg aan de omelet 2 eetlepels gesneden dille toe en garneer met partjes lime.
Vegetarisch: Vervang het vlees door pittig gekruide tofuroerbakreepjes of vegetarische Quornstukjes. Of maak veganasi met extra veel groenten: neem behalve spitskool ook broccoliroosjes, rode paprika en doperwten. Laat de garnalen achterwege en neem een handje ongezouten cashew- of pistachenoten. Geef er pindasaus bij.
Tips:
- Lekker met zoetzure komkommersalade, kroepoek en gefruite uitjes.
www.kids-n-fun.nl