Dit moet je weten
Aantal personen:
12 taartjes
Bereidingstijd:
30 minuten + 25 minuten baktijd
kCal:
200
Recept van:
ah
Ingrediënten
- 2 stevige appels, bijvoorbeeld, elstar of jonagold
- 6 plakken bladerdeeg, ontdooid, uit de diepvries
- 8 eetlepels stroop
- 3 takjes verse tijm
- 100 gram blanke rozijnen
- 80 gram grofgehakte pecannoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de appels snijdt in kleine blokjes. Ris de tijmblaadjes van detakjes.
- Schep in een kom de appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar.
- Hal;veer de deegplakjes. Bekleed elke holte in de muffinvorm met half plakje bladerdeeg. Schep het appelmengsel erin.
- Bak de taartjes in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- Laat de taartjes ca. 5 min. in de vorm afkoelen.
- Serveer lauwwarm of koud serveren. Lekker met vanilleroom.
Benodigdheden:
- Ingevette muffinvorm met 12 holtes
Tips:
- Vervang de pecannoten door walnoten
- Of gebruik peer met hazelnoten (2 stevige, rijpe handperen en 65 gram hazelnoten
www.kids-n-fun.nl