Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
kCal:
Recept van:
Opperdepop
Ingrediënten
- 125 gram taugé
- 3 eetlepels olie
- 200 gram pandanrijst
- 1 chinese kool, in repen
- 1 blok tofu, naturel, 375 gram
- halve komkommer, geschild, in reepjes
- 250 gram sperciebonen, gebroken
- 300 ml satésaus , mild
- 1 zak kroepoek
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd intussen de tofoe in blokjes van ongeveer 1 cm. Dep de blokjes droog met keukenpapier. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de blokjes tofoe rondom in 5-6 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Breng een grote pan met een flinke laag water en wat zout aan de kook. Kook de sperziebonen 5-7 minuten beetgaar. Voeg de repen kool toe en kook ze 2 minuten mee. Giet de groente af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de tofoe, rijst, gekookte groente, pindasaus, komkommer en kroepoek n verschillende schaaltjes.
Tips:
- Zet voor de volwassen aparte dingen op tafel als gebakken uitjes, atjar tjampoer, pittige satésaus etc.
www.kids-n-fun.nl