Dit moet je weten
Aantal personen:
4-6 personen
Bereidingstijd:
20 minuten
kCal:
Recept van:
Kook met Jamie
Ingrediënten
- zout
- klont boter
- peper, vers gemalen
- nootmuskaat
- 1 bolletje mozzerella, klein
- 100 gram parmazaanse kaas, vers geraspt
- 100 gram mascarpone
- 500 gram macaroni
- 1 bosje marjolein , of verse oregano
- 100 gram fontina , of taleggio
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 ºC. Kook de macaroni 2 minuten korter dan is aangegeven op de verpakking in een pan kokend water met wat zout, laat de pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een klein beetje van het kookvocht.
- Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Doe zodra de boter begint te schuimen de blaadjes marjolein of oregano in de pan, laat ze een minuut bakken, tot ze krokant beginnen te worden, en zet het vuur uit.
- Doe de gekookte pasta samen met een paar lepels van het kookvocht en de Parmezaanse kaas, fontina of taleggio, en de mascarpone bij de kruiden in de boter.
- Zet de pan terug op een matig vuur en hussel en roer tot de meeste kaas is gesmolten is en je een kleverige saus hebt. Het kan zijn dat er nog wat kookvocht bij moet.
- Breng op smaak met zout en peper en doe het in een aardewerk schaal. Rasp de nootmuskaat erover, trek de mozzarella in stukjes en leg die erop en bestrooi de macaroni met wat extra Parmezaan.
- Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven en ten slotte een paar minuten onder de grill zodat er een lekker krokant bruine korstje op komt.
www.kids-n-fun.nl