Dit moet je weten
Aantal personen:
10 personen
Bereidingstijd:
35 min + 3 uur wachten
kCal:
320
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 200 gram basterdsuiker, wit
- 1 sinaasappel, pers
- 250 ml slagroom, vers
- 125 gram roomboter, ongezouten
- 500 gram kwark, mager
- 400 gram aardbeien
- 12 blaadjes gelatine, wit
- 200 gram mariabiscuits
Bereiding
- Laat de gelatine ongeveer 5 min. weken in koud water. Doe de biscuits in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine). Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
- Was ¾ van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in een schone keukenmachine of of in een hoge beker met de staafmixer. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen. Laat afkoelen.
- Meng de kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom. Roer het gelatine mengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
- Haal uit de vorm en snijd in een zo mooi mogelijk hart. De afsnijdsels kun je lekker zelf opeten. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes (snijd ze eventueel bij in hartjesvorm) en verdeel over de bovenkant van de taart.
Benodigdheden:
- deegroller
- zakje met zippsluiting
- springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
- staafmixer of keukenmachine
www.kids-n-fun.nl