Dit moet je weten
Aantal personen:
minimaal 100 stuks
Bereidingstijd:
Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten wachten
kCal:
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 100 gram chocolade, puur
- 50 gram basterdsuiker, donker
- 60 gram boter, koud, in stukjes
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel sinasappelrasp
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 flesje , gekleurde balletjes, bakproduct
- 1 theelepel kardemom, gemalen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kardemom en sinaasappelschil. Meng de boter erdoor en kneed alles met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
- Vorm het deeg tot kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Bewaar ze tot gebruik in een afgesloten koektrommel.
- Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron (als niet alles gesmolten is, laat het even staan, het smelt vanzelf verder).
- Serveer de kruidnootjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratiesnoep en dip ze hierin met de bolle kant.
Tips:
- Als je niet al teveel geklieder wilt kun je natuurlijk het dippen en versieren in de keuken doen.
www.kids-n-fun.nl