Dit moet je weten
Aantal personen:
8 taartpunten
Bereidingstijd:
20 minuten + 60 minuten bakken
kCal:
358
Recept van:
ah
Ingrediënten
- 3 appels, geschild en in plakjes
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 150 ml melk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram mascarpone
- halve liter appelsap
- 1 eetlepel koekkruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bet de vorm in en bestuif met zelfrijzend bakmeel.
- Roer in een kom zelfrijzend bakmeel, 150 g basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout door elkaar. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijven roeren tot beslag glad is.
- Doe het beslag over in de vorm en strijk glad. Bak in het midden van oven de kruidkoek in ca. 1 uur gaar. Laat afkoelen.
- Kook intussen in pan met appelsap, de schijfjes appel in ca. 5 min. beetgaar. Laat de appelschijfjes in zeef uitlekken en laat afkoelen, vang het vocht op en laat afkoelen.
- Klop in een kom de mascarpone met 50 ml appelvocht en 50 g bruine suiker stijf.
- Verwijder de vorm van afgekoelde kruidkoek enleg de koek op platte schaal. Strijk de mascarpone over bovenkant uit en leg hierop de schijfjes appel. Bestuif met kaneel.
Benodigdheden:
- springvorm doorsnede ca. 20 cm
www.kids-n-fun.nl