Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
10 minuten
kCal:
Recept van:
Ingrediënten
- platte peterselie, voor garnering
- zwarte peper, naar smaak
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel verse koriander, gehakte
- 2 gele paprika
- 2 eetlepels yoghurt
- plakjes limoen, voor garnering
- 8 grote kippenvleugeltjes
Bereiding
- Week de satestokkjes een half uur in koud water
- Maak de marinade volgens dit recept.
- Leg de vleugeltjes in een ondiepe schaal en schenk de marinade over de vleugeltjes heen. Roer door elkaar en zorg dat de kip volledig is bedekt.. Dek af en laat 1 tot 2 uur staan.
- Leg de paprika's op een hete barbecue voor ongeveer 10 minuten. Draai regelmatig om totdat ze zwart zijn en blaren hebben.
- Doe ze in een plastic zaak en sluit de zak of. Laat afkoelen.
- Haal de schil van de paprika, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Doe de paprika in een blender of foodprocessor met de yoghurt en maal tot een gladde saus.
- Schenk in een kom, breng op smaak met de sojasaus, peper en roer de koriander er in. Laat afkoelen tot gebruik.
- Grill de vleugeltjes in 8 tot 10 minuten gaar op de barbecue.
Benodigdheden:
- Blender of foodprocessor
- sateprikkers
www.kids-n-fun.nl