Dit moet je weten
Aantal personen:
16 stuks
Bereidingstijd:
15 minuten + 20 minuten oventijd
kCal:
145
Recept van:
Opperdepop
Ingrediënten
- 85 gram basterdsuiker, wit
- 150 gram boter, koud
- 200 gram bloem
- 5 eetlepels kersen jam
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Doe met de bloem en suiker in een kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Vet het bakblik in en verdeel de helft van het deeg er in een dunne laag over. Druk goed aan.
- Bestrijk de deegbodem voorzichtig met de jam. Strooi de rest van het kruimeldeeg erover en duw voorzichtig aan. Bak de kruimelkoek in de oven in ca. 20 min. goudbruin en laat afkoelen.
- Snijd de zijkanten los en snijd de koek in 16 vierkante koekjes. Neem voorzichtig uit de vorm en steek in elk koekje een parapluutje.
Benodigdheden:
- bakvorm (20 x 20 cm)
- 16 papieren parapluutjes
Tips:
- In plaats van kersenjam kun je ook andere jams gebruiken, zoals aardbeien-, abrikozen-, bosvruchten- of bramenjam. Neem echte jam, want anders worden de koekjes niet stevig genoeg.
www.kids-n-fun.nl