Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
20 minuten
kCal:
715
Recept van:
ah
Ingrediënten
- 4 kipfilet
- 1 theelepel djinten, gemalen komijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 spitskool
- 300 gram basmatirijst
- 1 potje appel-abrikozencompote, à 360 gram
Bereiding
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar.
- Verwijder de buitenste bladeren van spitskool en snijdt de kool met groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.
- Verhit in een wok 2 el olie en roerbak de spitskool op matig vuur ongeveer 10 min.. Breng op smaak met zout, peper en komijn.
- Bestrooi intussen de kipfilet met zout en peper. Verhit in een koekenpan rest van olie en bak de kipfilets in ca. 5-7 min. per kant goudbruin en gaar.
- Verdeel de rijst en de spitskool over vier borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd schuin in plakken en leg op borden. Schep de compote ernaast.
www.kids-n-fun.nl