Dit moet je weten
Aantal personen:
2 personen
Bereidingstijd:
20 minuten
kCal:
Recept van:
Paul
Ingrediënten
- suiker
- 250 gram kipfilet
- olie
- peper
- 1 teentje knoflook
- 1 plakje verse gember
- sojasaus
- halve groene paprika
- 125 gram cashewnoten
- pale medium sherry
- maizena
- 2 stengsel bleekselderij
- sesamolie
Bereiding
- Snijd de kip in repen en vervolgens in blokjes.
- Maak een marinade van 2 theelepels maizena, 1 eetlepel water, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sherry en een halve theelepel zout. Marineer de kip hier 15 minuten in.
- Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd de parika en de bleekslederij in stukjes ter grootte van een cashewnoot.
- Sla de knoflookteen en gember plat.
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 1 eetlepel olie. Roerbak de bleekselderij en de parika voor ongeveer 1 minuut. Haal uit de wok en zet ze apart.
- Voeg 3 eetlepels olie toe en verhit opnieuw. Roerbak knoflook en gember tot het geurt en verwijder knoflook en gember.
- Roerbak de kip tot ze verkleurt. Voeg een theelepel suiker, 1 eetlepel sesamolie en een snufje peper toe en schep om.
- Doe de groenten en de cashewnoten erbij en schep om tot alles heet is.
- Serveer met rijst.
www.kids-n-fun.nl