Dit moet je weten
Aantal personen:
6 tot 8 personen
Bereidingstijd:
45 minuten
kCal:
Recept van:
Jamie Oliver Kookrevolutie
Ingrediënten
- 2 middelgrote ui(en)
- zwarte peper, uit de molen
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 200 gram kaas, goudse of cheddar
- nootmuskaat
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortel
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 800 gram bloemkool
- zeezout
- 2 blokjes bouillonpoeder, groentebouillon
Bereiding
- Schil de wortel en snijd ze in dikke plakken. Snijd de bleekselderij in stukjes. Pel de uien en hak ze grof. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de bloemkool in 1,5 cm dikke plakken.
- Zet een grote pan op een matig vuur en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Doe alle groente in de pan en roer ze met een houtenlepel dooer elkaar. Leg de deksel schuin op de pan en laat 10 minuten op het vuur staan, tot de uien goudbruin zijn en de wortels zacht.
- Rasp de kaas in een kom en zet even op zij.
- Los de bouillonblokjes al roerend om in 1,8 liter kokend water en giet het vocht bij de groenten. Roer en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de soep van het vuur, Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de kaas en het mosterdpoeder er door.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Schep de soep in serveerkommen en rasp er wat nootmuskaat over.
Tips:
- Lekker met krokant gebakken mager ontbijtspek (maar dan is het niet meer vegetarisch)
www.kids-n-fun.nl