Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
10 minuten
kCal:
Recept van:
Jamie Oliver, Jamie's Italië
Ingrediënten
- zout
- 2 handen rijpe tomaten, verschillende soorten door elkaar
- peper
- extra vierge olijfolie
- 4 bollen mozzerella, van 150 gram elk
- 1 lente-ui, het witte deel
- kruidenazijn
- handvol basilicum, verse
Bereiding
Maak de dressing:
- Hak de basilicumblaadjes grof en wrijf (in een vijzel) ze fijn met een flinke snuf zout.
- Roer er een scheutje olijfolie door
Nu de rest:
- Scheur de mozzerella voorzichtig in stukjes en leg die op een grote serveerschaal.
- Hak de tomaten in grove stukken en maak ze in een kom aan met in heel dunne plakjes gesneden lente-ui, wat olijfolie, een klein beetje kruidenazijn en wat peper en zout.
- Leg de stukken tomaat op en tussen de stukjes mozzerella en besprenkeli de dressing erover.
- Bestrooi de salade met nog wat basilicumblaadjes en serveer.
www.kids-n-fun.nl