Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
45 minuten
kCal:
645
Recept van:
boodschappen
Ingrediënten
- 1,25 kg aardappelen, geschil en in stukken
- 2 zoete ui(en), gesnppierd
- 250 ml warm water
- 3 teentjes fijngehakte knoflook
- 2 gesnipperde spaanse peper, zonder zaadjes
- 2 laurierblaadje(s)
- 500 gram winterwortel
- 3 eetlepels gembersiroop
- stukje citroenschil, zonder wit
- 800 gram runderlappen, in blokken van 4 cm
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels groen van selderij
- 1 tablet verkruimelde rundvleesbouillon
- 350 gram groene kool, in smalle repen gesneden
- 1 zakje javaanse kroepoek
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de hachee in een braadpan en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het vlees in 2-3 uur gaar stoven. Roer regelmatig: het mag niet aanbakken en moet zachtjes blijven pruttelen.
- Voeg eventueel een beetje extra water toe als de saus te dik wordt.
- Dit gerecht kunt u van tevoren bereiden.
- Zet de aardappelen op en kook ze 10 minuten. Voeg dan wortels en kool toe en kook ze samen gaar in circa 15 minuten.
- Giet het kookwater af. Stamp aardappelen en groenten grof door elkaar (het mag niet smeuïg worden).
- Breng de pittige hachee opnieuw al roerend aan de kook. Schep het rundvlees met de uitjes met een schuimspaan uit de braadpan en laat daarbij de kokossaus uitlekken.
- Schep het vlees door de hutspot.
- Verdeel de hutspot over de borden, maak een mooi 'bergje'.
- Strooi op elk bord een handje kroepoek en wat selderijgroen. Geef de kokossaus en de rest van de kroepoek er apart bij.
Tips:
- Lekker met een bruin biertje of een bokbier
www.kids-n-fun.nl