Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
kCal:
430
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 1 scharrelei(eren)
- 4 eetlepels boter
- zout
- peper
- 1/2 dl melk
- nootmuskaat
- gemalen kruidnagels
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 500 gram half-omhalf gehakt
- 3 beschuit
Bereiding
- Klop een ei los met 1/2 dl melk.
- Verkruimel de beschuiten boven ei. Roer nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor.
- Kneed het eimengsel door gehakt en vorm er met natte handen 4 even grote ballen van.
- Verhit in de braadpan de boter. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden.
- Rol de ballen met houten spatel in het rond, zodat ze mooi egaal bruin worden.
- Draai het vuur laag draaien, leg de deksel op de pan en bak de gehaktballen ca. 20 min. zachtjes. Af en toe omkeren.
- Neem de gehaktballen uit pan nemen en houd ze warm.
- Roer het tomatenpuree door het bakvet en voeg 1 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
- Breng de jus op smaak met wat zout en peper.
Tips:
- Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei
www.kids-n-fun.nl