Dit moet je weten
Aantal personen:
6 personen
Bereidingstijd:
10 minuten
kCal:
120
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 25 gram bieslook, gesnipperd
- peper, versgemalen
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- 500 gram scampi's, ontdooid, indien uit de diepvries
Bereiding
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.
- Meng in een grote kom het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en versgemalen peper. Marineer de scampi's hier tot gebruik in.
- Bestrijk aan tafel een gourmet pannetje met olie en verhit het op het gourmetstel.
- Bak per keer 1 of 2 scampi's tegelijk met aanhangende marinade tot ze bruinroze kleuren en gaar zijn (2-3 min.).
- Meng de citroenrasp met de bieslook en de knoflook. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Strooi het over de gebakken scampi's.
Tips:
- In plaats van scampi's kun je ook reuzengarnalen gebruiken.
www.kids-n-fun.nl