Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
20 minuten + 180 minuten
kCal:
325
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 2 eetlepel bloem
- 3 grote aardappelen, vastkokend, geschild
- 3 ui(en), in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 rode paprika, in reepjes
- 2 laurierblaadje(s)
- 70 gram tomatenpuree
- 300 gram soepvlees
- 3 tabletten rundvleesbouillon
Bereiding
- Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin.
- Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee op laag vuur. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee. Voeg 1 1/2 liter water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook.
- Laat afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur.
- Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.
- Lekker met peterselie en zure room.
Tips:
- U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur.
www.kids-n-fun.nl