Dit moet je weten
Aantal personen:
4-8 personen
Bereidingstijd:
15 minuten
kCal:
325
Recept van:
Boodschappen
Ingrediënten
- zout, naar smaak
- 3 eetlepels tomatenketchup
- peper, naar smaak
- 2 teentjes knoflook
- 2-3 eetlepels sojasaus
- 2-3 theelepels gemberpoeder
- 2 eetlepels sherry
- 1 kg kippenvleugeltjes
- 2-3 eetlepels chilisaus
Bereiding
- Pers de gepelde knoflook boven een kom. Roer de overige ingredienten voor de marinade er door. Doe de kippenvleugeltjes in een grote schaal en overgiet ze met de marinade. Schep ze goed om, zodat ze rondom met de marinade bedekt zijn. Zet ze afgedekt tenminste 1 uur in de koelkast.
- Verhit de frituurolie tot 160 ºC. Neem de kippenvleugeltjes uit de marinade en dep ze droog. Frituur ze met niet teveel tegelijk in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin.
- Keer ze halverwege om.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm of lauw.
Tips:
- Voor een groter gezelschap kunnen de vleugeltjes ook in de oven worden gebakken. Reken dat een baktijd van 15-20 minuten bij 180 ºC in een voorverwarmde oven. Keer ze halverwege om.
www.kids-n-fun.nl