Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
20 minuten
kCal:
Recept van:
Chinese chef
Ingrediënten
- 2 scharrelei(eren)
- olie
- zout
- peper
- 60 gram ham
- 1 teen knoflook
- sojasaus
- 2 lente-ui, of een stukje prei
- 100 gram hollandse of noorse garnalen
- sesamolie
- 75 gram diepvries doperwten
- 400 gram gekookte rijst
Bereiding
- Snijd de ham en lente-uien in stukjes ter grootte van een doperwt. Sla de knoflookteen plat en verwijder het velletje.
- Klop de eieren met peper en zout los.
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot het geurt en verwijder deze. Voeg de eieren toe, wacht 3 tellen en roer tot het stolt. Voeg al roerend beetje bij beetje de rijst toe en roerbak de rijst tot het heet is. Meng er dan de ham, garnalen, lente-uien en doperwten toe.
- Roer er tenslotte 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en een snufje peper door.
www.kids-n-fun.nl