Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
kCal:
590
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 675 gram andijvie, a la creme, uit de diepvries (1,5 doos ongeveer)
- 25 gram boter
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 350 gram gelderse rookworst
- mosterd, bijvoorbeeld honingmosterd
- 2 theelepels provencaalse kruiden
Bereiding
- Schil de aardappels, snijd in vieren en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken.
- Pel de knoflook en pers met een knoflookpers. Verwarm de andijvie en de rookworst volgens gebruiksaanwijzing in pan of magnetron.
- Giet de aardappels af en stamp fijn met boter. Voeg de andijvie en naar smaak zout, peper, Provençaalse kruiden, knoflook en 2 el mosterd toe aan de aardappels.
- Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst over 4 borden en extra mosterd naar smaak erbij scheppen.
www.kids-n-fun.nl