Dit moet je weten
Aantal personen:
8
Bereidingstijd:
15 minuten + 20 minuten
kCal:
Recept van:
Oma
Ingrediënten
- 5 eieren, splits de eieren, gebruik zowel de eiwiiten als de eigeel los van elkaar
- 2 eetlepels citroensap
- 100 gram basterdsuiker, wit
- 75 gram bloem
- 75 gram maizena
Bereiding
- Maak alle lepels, messen en kommen goed vetvrij voor u begint.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Splits de eieren, doe de eiwitten en de dooiers in twee kommen. Klop de eiwitten stijf met de mixer op de hoogste stand. Voeg lepel voor lepel 50 gram suiker toe en blijf mixen tot de suiker is opgelost (je hoort het dan niet meer krassen).
- Klop 50 gr suiker, de dooiers, citroensap tot een schuimig mengsel. Zeef de bloem en de maizena. Schep de dooiers en het meel voorzichtig door de eiwitten; niet mixen, een paar klontjes is niet erg.
- Leg op een bakplaat een stuk bakpapier. Schep met een eetlepel (plus kop) het beslag op het bakpapier, houd ruimte over want ze rijzen nog.
- Bak in 20 minuten gaar en bruin
www.kids-n-fun.nl